Fortnite haalt PUBG in met piek van 3,4 miljoen gelijktijdige spelers – Gaming – Nieuws – Tweakers

Fortnite van Epic Games had afgelopen zondag een piek van 3,4 miljoen gelijktijdige spelers. Daarmee is de game PlayerUnknown’s Battlegrounds voorbijgestreefd. Het record van die game staat op 3,2 miljoen gelijktijdige spelers.

Epic Games maakt het spelersaantal bekend in een bericht waarin het technische uitleg geeft over de storing die afgelopen weekend optrad. Die storing werd veroorzaakt door het grote aantal spelers dat tegelijk online was. Tijdens de piek waren 3,4 miljoen spelers tegelijk Fortnite aan het spelen. De populariteit van de game is in korte tijd enorm gegroeid, doordat Epic Games een Battle Royale-modusheeft toegevoegd. Bovendien is die gratis speelbaar en zowel beschikbaar op de pc als op de PlayStation 4 en de Xbox One.

Een paar maanden geleden was de piek van het aantal gelijktijdige spelers nog 60.000, meldt Epic Games. De ontwikkelaar zegt dat de groei groter is dan alle eigen verwachtingen en dat er daarom problemen met de servers waren. Het bedrijf wil er alles aan doen om dat te voorkomen en is daarom onder andere op zoek naar meer database engineers.

PlayerUnknown’s Battlegrounds zorgde vorig jaar voor een opleving van het battle-royalegenre en wist record na record te breken. Het grootste aantal spelers dat gelijktijdig online was in PUBG, staat op 3,2 miljoen volgens SteamCharts.

Fortnite Battle Royale heeft ook in totaal meer spelers dan PlayerUnknown’s Battlegrounds. Dat zijn er inmiddels 45 miljoen. PUBG is zo’n 30 miljoen keer verkocht voor de pc en 4 miljoen keer voor de Xbox One. Een groot verschil is echter dat Fortnite free-to-play is en dat voor PUBG betaald moet worden.

 

Bron: Fortnite haalt PUBG in met piek van 3,4 miljoen gelijktijdige spelers – Gaming – Nieuws – Tweakers

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account